KOLLA ETT DATUM ELLER EN ARTIST !

Här till vänster kan du se alla artister och orkestrar som uppträtt på Tyrolen. Först datumvis år för år och sedan i bokstavsordning!

Bokens innehåll

Boken Tyrolen - 60-talsparadiset i Småland, handlar både om den legendariska nöjesparkens historia under glansperioden 1962 -1976 och Nya Tyrolen som återuppstått och firar 10-årsjubileum 2017.
Alla ni som var med på 60-och 70-talen får en härlig nostalgitripp... och ni får också uppleva det nya Tyrolen. Dåtid möter nutid och tvärtom. Tyrolen i Blädinge strax söder om Alvesta är åter i centrum.
 
60-och 70-talet på Tyrolen
Ungdomar från hela södra Sverige drogs till Tyrolen. Alla gillade att se dåtidens kändisar uppträda.  Lill-Babs, Hep Stars, Siw Malmkvist, Sven-Ingvars, Tages, Shanes och Mascots var några av dem. 1966 slog Sten & Stanley besöksrekord med 3666 besökare. På Tyrolen fick också många lokala dansband spelningar och hit kom dåtidens superkändisar, både Little Joe i Bröderna Cartwright och Helgonet, Roger Moore, även om han inte hann fram i tid på Midsommardagen 1966.
I boken möter vi både publiken och de som stod på Tyrolens olika scener. Artisterna, dansparen, raggarna, modsen, kioskförsäljarna och ordningsvakterna ... även grannarna och polisen.

Tyrolen idag - nya Tyrolen
Nu lyser neonskyltarna igen, Cloetta-kiosken är öppen och varmkorvdoften lägger sig över området. Kompisgänget som köpte Tyrolen 2007 har arbetat hårt med att återställa nöjesparken i bästa 60-talsskick. Alla gillar retro och hållbarhet och hyser stor kärlek till sitt "kulturarv".
De har förnyat verksamheten och bjuder på allt från träffar för motorcykelfantaster, hårdrock, barnteater, drive-in-bio till danskvällar, loppmarknader och skördefester.
I bilder och intervjuer har vi följt Tyrolengänget och besökarna under hela 2016.

Releasedagen var den 20 maj 2017. Då arrangerade vi en fest på Tyrolen dit alla som förbeställt och stöttat boken bjöds in.
Titel:........... Tyrolen - 60-talsparadiset i Småland
Författare:....Lena Birgersson
Fotograf:.......Anders Roos
Storlek: .........19,5 cm x 24,5 cm. 
Sidor:............ 272
Inlaga 4 +4.....ca. 200 bilder  i färg och svart-vitt.
Pris: 200 SEK (inkl. moms)